piątek, 17 marca 2017

Roladki szpinakowe


Jedna z moich ulubionych przekąsek - roladki szpinakowe z łososiem i serkiem almette.Składniki:
1,5 szklanki rozmrożonego szpinaku
3 jajka
100g łososia wędzonego
2 ząbki czosnku
1 serek almette śmietankowy
sól, pieprz
Szpinak włożyć do blendera. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dodać do szpinaku, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać do szpinaku. Masę szpinakową doprawić solą i pieprzem, dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Podzielić na połowę, rozsmarować na papierze do pieczenia, obie części masy piec po ok. 15 minut. Po przestudzeniu każdy płat smarować połową serka almette i obłożyć połową łososia. Zwijać jak roladę, kroić na plastry. Podawać schłodzone.

11 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Ja również, i wbrew pozorom robi się szybko :)

      Usuń
  2. ja dzisiaj mam dzień gospodarczy, więc kuchnia pusta ;)))) teraz mam chęć zjeść monitor, tak to cudnie wygląda <3

    p.s. Małgosiu, uzupełnij swój profil, Disqus o link do siebie, bo ostatnio nie mogłam Cię znaleźć :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Szczerze mówiąc lepiej smakuje niż wygląda ;)

      Usuń
  3. Mniam!! Poproszę kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę sama zrobić, jadłam jak na razie od teściowej ale szału nie było. Może jak sama zrobię lepiej zasmakuje :D

    OdpowiedzUsuń