środa, 2 kwietnia 2014

Naleśniki z lodami i jabłkami prażonymi na oleju kokosowym


Naleśniki jakie są, każdy widzi, ale dodatki do nich mogą być przeróżne. Dzisiaj pochwalę się, jak zrobiłam jabłkowy mus z dodatkiem oleju kokosowego.

Składniki:
6 jabłek
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki cukru trzcinowego
Jabłka po obraniu umieściłam w garnku, w którym rozpuściłam 2 czubate łyżki oleju kokosowego. Dodałam cukier trzcinowy i cały czas mieszając doprowadziłam do wrzenia. Trzeba bardzo uważać, aby się nie przypaliły. Podlałam kilkoma łyżkami wody i przez 30 minut dusiłam, aż owoce całkowicie się rozgotowały. Piękny zapach jabłek z nutą kokosową unosił się w całym mieszkaniu.
Takim farszem smarowałam naleśniki, a na wierzchu położyłam po kawałeczku lodów pistacjowych.

11 komentarzy: