wtorek, 22 października 2013

Pieczone ziemniaki z sosem jogurtowo- ogórkowym


Wystarczy ziemniaki po wyszorowaniu pokroić na ćwiartki, posypać ulubionymi przyprawami
(u mnie mieszanka: kminek, majeranak, sól, pieprz, rozmaryn, słodka papryka) i skropić olejem. Pieczemy ok. 35-40 minut. Podaję do mięs, warzyw lub z ogórkami i czosnkiem połączonymi z jogurtem naturalnym.

10 komentarzy:

  1. Takich pieczonych ziemniaczków jeszcze nie jadłam, ale tak smakowicie wygladają że muszę koniecznie je wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie jedzonko :) A te przyprawy są dostępne w sklepach?

    OdpowiedzUsuń
  3. ślinotoku dostałam jak zobaczyłam te ziemniaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepadam za takimi ziemniaczkami:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też uwielbiam pieczone ziemniaczki ;) mniam..

    OdpowiedzUsuń
  6. Też ostatnio zajadam się takimi pieczonymi ziemniakami;)

    OdpowiedzUsuń
  7. ja również wcinałabym aż by mi się uszy trzęsły:)

    OdpowiedzUsuń