piątek, 18 marca 2016

Wytrawna babka serowa z warzywami

Serowa wytrawna babka z warzywami.
Składniki:
1,5 szkl. mąki
150 g. śmietany 12 %
1/3 szklanki oleju
4 jajka
20 - 25 dag sera żółtego
trzy papryki w różnych kolorach
pół pora
łyżeczka proszku do pieczenia
sól i pieprz do smaku
Z mąki, jajek, śmietany, oleju i proszku do pieczenia przygotować ciasto, wrzucić pokrojone drobno warzywa oraz doprawić do smaku. Dodać pokrojony w kosteczkę ser żółty, a po dokładnym wymieszaniu składników umieścić je w formie do pieczenia. Piec około 40 minut w temp. 180 stopni.

11 komentarzy:

  1. Bardzo fajna ta babeczka, z pewnością jest pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. takiej babki jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale babka :D Wygląda wyśmienicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. No takie coś to ja lubię :)) Będzie dobra kolacja jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł. Jeszcze czegoś takiego nie kosztowałam. Zapisuję:)

    OdpowiedzUsuń
  6. serio:)?? taka babka istenie:?D? chce zjeść

    OdpowiedzUsuń
  7. Teraz bym ją chętnie zjadła.

    OdpowiedzUsuń