niedziela, 9 sierpnia 2015

Pasta z bobu


 Składniki:
1 szkl. ugotowanego i wyłuskanego bobu

2 ząbki czosnku
pół cebuli
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku
sól, pieprz
Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić, podsmażyć przez 2 minuty na oleju, odsączyć, trochę zostawić na wierzch. Bób przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub utłuc. Do bobu dodać pozostałe składniki i bardzo dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

5 komentarzy:

  1. Lubię takie wynalazki :) U nas króluje pasta z fasoli, ale wersja z bobem też wygląda ok.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe cz by mi smakowała. Mój mąż się lubuje w bobie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię bób, więc pasta jest na pewno pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam praktycznie taką samą pastę kilka dni temu, wyszła przepysznie. Polecam!

    OdpowiedzUsuń