niedziela, 17 maja 2015

Jedzmy kapustę kwaszoną na zdrowie


O zdrowotnych właściwościach kapusty kwaszonej nie muszę nikogo przekonywać. Kapusta kwaszona zawiera witaminy C, B,  E, P, beta-karoten oraz sole mineralne:wapń, magnez, żelazo, potas. Wpływa korzystanie na stan skóry i włosów.
Kapustę polecam szczególnie do dań z rybą. Ostatnio wykorzystałam ten dodatek do filetów rybnych zapiekanych pod sosem beszamelowym.

Lubicie kapustę kiszoną?

6 komentarzy:

  1. A ja nie lubię kwaszonej kapusty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię kiszoną kapustę, ale ciężko kupić taką prawdziwie kiszoną a nie zakwaszaną niestety :/

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię, ale kupuję tylko taką z beczki ;)) najlepsza

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kiszoną kapustę, szczególnie własnej roboty :) Pozdrawiam, http://skarbusiowa-garderoba.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń