poniedziałek, 22 grudnia 2014

Ryba z warzywami w zalewie


Składniki:
0,5 kg filetów z morszczuka 
kilka łyżek mąki
1 cebula
2 płaty papryki marynowanej 
kilka cząstek pikli z ogórków 

Zalewa:
8 łyżek octu
5 łyżek cukru
liść laurowy, po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
1 szkl. oleju
2 szkl. wody
7 łyżek ketchupu

Składniki zalewy zagotować. Rybę obtoczyć w mące, usmażyć.
Paprykę, cebulę i ogórki pokroić. W słoiku układać warstwami rybę i warzywa. Zalać gorącą zalewą i odstawić na 48 godzin do lodówki.

3 komentarze:

  1. O jaki fajny przepis! Nigdy bym nie wpadła na to, żeby połączyć pikle z rybami :) i dać do słoika. Będę robić teraz ryby w occie to powrzucam paprykę i ogórki. Super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, robię taką rybę od lat, plusem jest też to, że robimy 2-3 dni wcześniej :)

      Usuń
  2. Zdrowych, radosnych, pełnych magii Świąt!:)

    OdpowiedzUsuń