niedziela, 24 sierpnia 2014

Soczysty kurczak? - proszę bardzo

Składniki:
podwójny filet z piersi kurczaka
2 kostki rosołowe Knorr
4 łyżki oliwy Bertolli extra vergine
2 łyżki sezamu
olej rzepakowy do smażenia
Filet pokroić na 4-6 kawałków, tworząc grube plastry. 
Oliwę z oliwek utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć płaty, oprószyć sezamem, odstawić na godzinę do lodówki, po czym smażyć powoli, kilka razy przekręcając mięso.
Danie przygotowałam biorąc udział w akcji:
„Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek organizowana przez portal Uroda i Zdrowie

 Kurczak jest bardzo soczysty i smakuje wyśmienicie :)
 Wystarczy pokroić w plastry i podać z ulubioną surówką.
Polecam wypróbowanie tego sposobu przygotowania piersi z kurczaka. To aromatyczny i smakowity pomysł na filety drobiowe.

15 komentarzy:

  1. z rana ślinka leci...a ja mam już pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, kolejne pięknie podane danie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię pierś w całości ale z własnym miksem przypraw ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmm a ja głodna czekam na męża :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, pyszności i jak ładnie podane:)

    Dołączam do obserwujących i zapraszam do obserwacji mojego bloga:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Omnomnom :D Od dawna już się biorę za przygotowanie kurczaka z sezamem ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. przepysznie to wygląda :) narobiłaś mi smaka :)
    Pozdrawiam cieplutko :)
    Chciałabym prosić Cię o pomoc, jeżeli możesz to zajrzyj do mojej 1 notki, z góry dziękuję :*

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale smakowitości :)
    Mój synek bardzo lubi pierś z kurczaka na różne sposoby,muszę mu coś takiego zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Może być dobry, ale ja nie używam kostek ;/

    OdpowiedzUsuń
  10. Takiego soczystego kurczaka chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń