poniedziałek, 7 lipca 2014

Pasta rybna z jajkiem i ogórkiem kiszonym


Mój pomysł na wykorzystanie ryb z puszki to przygotowanie smacznej i zdrowej pasty rybno-jajecznej:)
O zaletach spożywania ryb nikogo nie muszę przekonywać, że warto jak najczęściej sięgać po dary mórz i rzek.

Składniki pasty:
2 puszki sardynek w sosie pomidorowym 
2 jajka
ogórki kiszone (opcjonalnie)
Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Ryby wyjąć z puszek razem z zalewą, ugnieść widelcem, połączyć z jajkami, dokładnie wymieszać i pasta gotowa. Podawać z ulubionym pieczywem i ewentualnie ogórkiem kiszonym.
Prawda, że proste? I bardzo smaczne, polecam :)
Co sądzicie o takiej paście?


7 komentarzy:

  1. Aż żałuję, że nie lubię ryb :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To niedobrze, bo ich spożywanie jest ważne dla zdrowia. Spróbuj się przekonać :)

      Usuń
  2. Ryby jak najbardziej są potrzebne do dostarczania ważnych składników do organizmu, które pózniej można dostrzegać w zachowywaniu się naszej skóry, włosów,odporności.
    Przepis super;)
    Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smacznie, kupuję często ryby w puszkach

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale ta pasta smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń