piątek, 11 kwietnia 2014

Zupa z selera naciowego


Ta zupa ma konkretny, nieco ostry smak i podaję ją z makaronem lub ryżem.

Składniki:
seler naciowy
2 cebule
2 papryki w różnych kolorach
2 ząbki czosnku
2 marchwie
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz kolorowy, ostra papryka w proszku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Warzywa umyć, pokroić drobno. Wszystkie składniki (oprócz koncentratu) należy umieścić w garnku i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego i pogotować jeszcze 5 minut.

5 komentarzy:

  1. Wykorzystuję selera naciowego w innym przepisie zupy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy przepis - muszę spróbować zrobić taką zupkę. Ostatnio mam straszną jazdę na zupy :D a ta wydaje się całkiem dietetyczna (nie widzę w niej węglowodanów - to duży +)

    OdpowiedzUsuń