środa, 2 kwietnia 2014

Naleśniki z lodami i jabłkami prażonymi na oleju kokosowym


Naleśniki jakie są, każdy widzi, ale dodatki do nich mogą być przeróżne. Dzisiaj pochwalę się, jak zrobiłam jabłkowy mus z dodatkiem oleju kokosowego.

Składniki:
6 jabłek
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki cukru trzcinowego
Jabłka po obraniu umieściłam w garnku, w którym rozpuściłam 2 czubate łyżki oleju kokosowego. Dodałam cukier trzcinowy i cały czas mieszając doprowadziłam do wrzenia. Trzeba bardzo uważać, aby się nie przypaliły. Podlałam kilkoma łyżkami wody i przez 30 minut dusiłam, aż owoce całkowicie się rozgotowały. Piękny zapach jabłek z nutą kokosową unosił się w całym mieszkaniu.
Takim farszem smarowałam naleśniki, a na wierzchu położyłam po kawałeczku lodów pistacjowych.

11 komentarzy:

  1. mniamm, jestem wielką fanką naleśników,

    OdpowiedzUsuń
  2. mniammm, jestem wielką fanką naleśników.

    OdpowiedzUsuń
  3. naszła mnie ochota na naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo mnie ciekawi ten olej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam naleśniki, ot co! Jednak nigdy nie jadłam ich z lodami ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Obłędny pomysł,wyglądają przepysznie i z pewnością rewelacyjnie smakują.

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj to nie dla mnie :D
    Przynajmniej w najbliższym półroczu staram się ograniczać z cukrem.

    OdpowiedzUsuń