wtorek, 18 marca 2014

Śledzie w oleju z kukurydzą i papryką


Składniki:
4 płaty śledziowe solone

pół szkl. kukurydzy
pół strąka czerwonej papryki 
ok. 100ml  oleju
Śledzie opłukać, osuszyć, pokroić w nieduże kawałki. Układać w słoiku lub innym naczyniu na przemian przesypując pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzą konserwową. Na końcu zalać olejem zwracając uwagę, aby płyn dotarł do wszystkich warstw.

Przepis dodałam do akcji na portalu Mikser Kulinarny:
Domowy Wyrób

6 komentarzy:

  1. nie jestem fanką śledzi ale wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ładnie wygląda, ale za śledziami nie przepadam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szcerze to nie przepadam za śledziami ale Twoja propozycja wygląda bardzo ciekawie :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kolorowy zawrót głowy! mniammm

    OdpowiedzUsuń
  5. Pewnie by mi zasmakowały...

    OdpowiedzUsuń