poniedziałek, 3 lutego 2014

Ciasto z masą krówkową bez pieczenia



Składniki na dużą blachę:
1 opakowanie biszkoptów
1,5 opakowania  krakersów
1 gotowa masa krówkowa orzechowa
opakowanie orzechów laskowych
600 ml śmietany 30%

2 śmietan-fixy
2 łyżki cukru pudru
czekoladowa posypka
Masę krówkową rozpuścić w garnku i ostudzić. Na blaszkę wyłożyć warstwę biszkoptów. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru, dodając na samym końcu śmietan-fixy. Na biszkopty wyłożyć 1/2 ubitej śmietany. Przykryć warstwą krakersów. Na krakersach rozsmarować połowę masy krówkowej, posypać posiekanymi orzechami laskowymi, położyć drugą warstwą krakersów, znów posmarować masą krówkową, na końcu rozsmarować pozostałą część śmietany i posypać czekoladowymi wiórkami.

7 komentarzy:

  1. Robię podobny tyle, że używam herbatników i jedna warstwa to masa budyniowa :) pyszne są te ciasta

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię to ciasto, ale piekę biszkopt:) jest bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń