środa, 9 października 2013

Kotlety z jajek z pesto peperoncino


Kotlety:
7 jajek
6 łyżek bułki tartej
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

6 jajek ugotować na twardo, obrać i posiekać, do masy jajecznej dodać surowe jajko, 3 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wyrobić masę, z której następnie należy formować kotlety, obtaczać je w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Wspaniale smakują z pesto peperoncino.
Aby przygotować pesto z mieszanki proponowanej przez Royal Brand wystarczy do suszu dodać oliwy, a następnie odstawić do połączenia smaków.
 

8 komentarzy:

  1. Zapraszam do siebie na rozdanie, do wygrania paesebox!
    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie kotleciki ale tej przyprawy nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam takiego pesto, jak smakuje? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. podsunęłaś mi fajny pomysł na obiad :) pozdrawiam http://mojesizeplus.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń