sobota, 17 sierpnia 2013

Zapiekanka z cukinii

Składniki:

  • cukinia ( dość duża)
  • 200 g.twarogu
  • 3 jajka
  • sól do smaku
  • 1  cebula
  • 1 szkl. bułki tartej
  • pieprz do smaku
  • 5 łyżek oleju rzepakowego

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajka, twaróg, olej i pokrojoną w kostkę cebulę. Na końcu wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. godzinę.



Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym :)

6 komentarzy:

  1. to coś dla mnie ale czasu brak na pichcenie takich dobroci ale na pewno by mi smakowała, lubię cukinię

    OdpowiedzUsuń
  2. kochana ale cudowny pomysl mi podsunelas na jutrzejszy obiad:) kocham cukienie i bedzie mniamusnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. czy ktoś robił i smakował??????????????

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam cukinię :) Taką zapiekaneczkę chciałąbym zjeść :)

    OdpowiedzUsuń