sobota, 26 stycznia 2013

Budyń z musem owocowym

Deser bardzo smaczny i zdrowy. Polecam. Poniżej porcje dla 3 osób, ale i 4 spokojnie się posilą.

1 opakowanie budyniu śmietanowego
2 szkl. mleka
Gotujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Wykładamy do salaterek.

Mus:
1 banan
małe awokado
pół szklanki mrożonych jagód
Wystarczy obrane banana i awokado wrzucić do blendera, dodać jagody i zmiksować. Polać budyń.

My posypaliśmy jeszcze 3 łyżkami crunchy.


11 komentarzy:

  1. mmm.. zdrowo, domowo i pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oo te dobre crunchy!; ) uwielbiam naturalne

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam :) I kto by pomyślał, że zwykły budyń może być tak pięknym deserem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda obłędnie! Ale to musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne "buźki" aż szkoda zjeść

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubie budyń;) zwłaszcza śmietankowy ( już zimny) polany sokiem Paola Malina lub Czarna porzeczka;) a jak dam jeszcze na to bitą śmietanę;) Obłęd;)!!! Czekoladowy budyń + bita śmietana też rewelacja;) Twój przepis wygląda obłędnie!!! ;D W dodatku samo zdrowie;) Musze wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń