poniedziałek, 10 grudnia 2012

Wegetariańskie sajgonki



Składniki:
opakowanie papieru ryżowego
50 g. makaronu ryżowego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety
pół czerwonej papryki
1 jajko
3 liście kapusty pekińskiej
olej do smażenia

 Makaron zalać wrzątkiem i po 
3 minutach odcedzić. 
Pokroić drobno.
Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.











Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

17 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie :) Niezmiernie mnie cieszy,że to wersja bezmięsna :) Z pewnością wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pierwszy rzut oka dałabym sobie rękę uciąć, że to gołąbki ;)))

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie robiłąm tego dania, a widzę - warto !
    Obserwuję i zpraszma do mnie

    OdpowiedzUsuń
  4. No super, nigdy nie robiłam sajgonek.

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy nie jadłam sajgonek, pewnie sa pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha lubię ten papier i makaron ryżowy:D musi być przepyszny:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam sajgonki !!!! W prawdzie jestem mięsożerna ale na te też się mogę skusić nie wiem tylko gdzie można kupić papier ryżowy .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też tam kupuje, firmy Tao Tao w czerwonym opakowaniu:)

      Usuń
  8. Mmmm, pycha ;)

    Zapraszam na rozdanie u mnie : http://recenzje-kiti.blogspot.com/2012/12/rozdanie-na-dobry-poczatek.html

    OdpowiedzUsuń
  9. A ja właśnie wróciłam głodna D: Aż ślinka cieknie :3
    Zapraszam na nowego posta :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają bardzo apetycznie .Często mam ochotę na coś bez mięsiwa ,a Twoja wersja bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  11. lubię sajgonki - ale zawsze robię je w wersji mięsnej:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Super pomysł, a mam w szafce papier ryżowy!

    OdpowiedzUsuń
  13. Nigdy nie robiłam sajgonek :)

    OdpowiedzUsuń