piątek, 28 grudnia 2012

Pigwowiec jako dodatek do herbaty

1 kg oczyszczonych owoców
1-1,5 kg cukru
Owoce pigwowca po oczyszczeniu kroimy w drobne paski, zasypujemy spora ilością cukru, odstawiamy aż puszczą sok. Na drugi dzień dosypujemy cukru i pasteryzujemy 5 minut. Doskonały dodatek do herbaty :)


9 komentarzy:

  1. Kiedyś próbowałam taką zrobić, ale chyba mi się zepsuła i musiałam wyrzucić :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może zakrętki były wadliwe ...
      spróbuj jeszcze kiedyś zrobić :)

      Usuń
  2. Babcia dla mnie takie coś robi . <3 :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię to cudo do herbatki co roku. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja jeszcze nigdy nie robiłam, chybs będe musiała spróbować...

    OdpowiedzUsuń
  5. TAK ! Nareszcie złapałam ten przepis ;3 Wykorzystam go :3
    Herbata z pigwą <3
    Zapraszam na niedzielnego posta :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeszcze nigdy takiego cuda nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń