środa, 10 października 2012

Kakaowa szarlotka sypana

 
Do przygotowania dużej blachy sypanej szarlotki wykorzystuję:
1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 szkl. kaszy manny
1 margarynę
1 łyżeczkę cynamonu
1 łyżeczkę kakao
3 kg jabłek
Obieram jabłka i kroję na spore kawałeczki. Sypkie produkty: mąkę, cukier, kakao i kaszę manną mieszam.
Wysypuję 1/3 na posmarowaną blaszkę. Na tym układam 1/2 jabłek, posypuję cynamonem. Kładę kolejną warstwę produktów sypkich oraz jabłek. Delikatnie posypuję cynamonem.
Na końcu wykładam resztę produktów sypkich i układam na wierzchu kawałeczki margaryny.
  Piekę około 50 minut.

3 komentarze:

  1. ale wysmienicie wyglada, uwielbiam szarlotke :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też bardzo lubię. Ta jest dziecinnie prosta do przygotowania :)

      Usuń
  2. Lubię szarlotkę, ale tylko tą od mojej babci :)

    OdpowiedzUsuń