poniedziałek, 10 września 2012

Pasta twarogowo - jajeczna

Dzisiaj przedstawiam jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych, czyli pastę z twarogu i jaj.

Składniki:
200g twarogu półtłustego
3 jajka
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
ząbek czosnku
sól i pieprz ziołowy do smaku
2 łyżki śmietany 12%

Jajka ugotować i pokroić w kostkę, dodać do pokruszonego twarogu. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Dodać śmietanę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczypiorek. Dokładnie wymieszać, podawać z ulubionym pieczywem.


5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Dałabym, dała... możesz w weekend wpaść, na pewno będzie u nas na śniadanie :)

      Usuń
  2. Właśnie przygotowałam u siebie te pyszności! Pasta jest świetna, szybka w wykonaniu, bardzo smaczna i przede wszystkim ma się pewność, że naturalna, bez zbędnych dodatków.
    Dziękuję za przepis :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń