sobota, 18 sierpnia 2012

Karkówka w sosie z Lutenicy

Składniki:
ok. 80 dag karkówki
1 cebula
4-5 łyżek Lutenicy łagodnej
mały pęczek pietruszki
dwie gałązki selera
2 łyżki oleju
sól, pieprz ziołowy do smaku

Karkówkę należy natrzeć solą i p
ieprzem ziołowym, posmarować Lutenicą i olejem, wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia obłożyć pokrojoną drobno cebulą oraz posiekaną pietruszką i selerem. Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec około godziny. Podać można z kaszą jęczmienną i sałatką z pomidorów.

1 komentarz:

  1. Jaka apetyczna karkóweczka,dzisiaj zrobiłam w przyprawie ziołowej Mikado z Lidla wyszła pyszna i aromatyczna:)

    OdpowiedzUsuń