poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Devolay z serem



SKŁADNIKI:

  • 2 podwójne płaty piersi z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • 10 dag sera żółtego
  • 5 dag masła
  • jarzynka
  • olej do smażenia
Płaty piersi rozkroić, rozbić delikatnie tłuczkiem, opruszyć z obu stron jarzynką. Na każdym położyć paseczek masła i żółtego sera. Zwijać w bulony, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką. 





4 komentarze:

  1. Pyszne danie. :) Wieki go nie jadłam, ale patrząc na te zdjęcia można zgłdnieć...

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm... Już czuję na podniebieniu ten smak glutaminianu sodu (każde warzywko typu ?Vegeta, Kucharek itp. mają go w składzie). nie wiem jak można używać do tak delikatnej potrawy. Gratulacje dla Szefa Kuchni za pójście na łatwiznę

    OdpowiedzUsuń